scootmobiel verzekering afsluiten

Scootmobiel verzekeringen vergelijken

Je scootmobiel verzekeren is een goed idee. Tegen diefstal en ook voor schade bij een ongeluk, aan je eigen scootmobiel maar ook schade die je per ongeluk toebrengt bij anderen. Een WA verzekering voor je scootmobiel is verplicht, dit dekt je wettelijke aansprakelijkheid als je per ongeluk schade toebrengt aan anderen. Dit dekt niet de schade aan je eigen scootmobiel, hiervoor dien je een cascoverzekering af te sluiten. Om helemaal goed verzekerd te zijn neem je het beste een all risk verzekering.

Als gebruiker van een scootmobiel ben je een bestuurder met twee kanten. Je mag gebruik maken van voetpaden, trottoirs, fietspaden en rijbanen. Je mag nooit de snelweg op, evenmin zijn wegen verboden die verboden zijn voor bromfietsers én fietsers. Op het trottoir dien je je snelheid te beperken tot een stapvoetse 6 km per uur en daarbuiten als bestuurder. Je mag er ook gewoon de meeste grotere winkels en ziekenhuizen in, al zijn er ook veel uitzonderingen waar je je scootmobiel dus buiten moet laten staan en dan is het fijn om goed tegen diefstal verzekerd te zijn.

Voorwaarden scootmobiel verzekering

Je hebt te maken met verschillende polisvoorwaarden: algemene voorwaarden, WA, casco, opzittenden en verhaalservice. Het is verstandig om de voorwaarden door te nemen voordat je voor een bepaalde verzekeringsmaatschappij kiest. De verschillen zijn in het algemeen niet groot maar voor jouw situatie kan het een groot verschil zijn.

 

Daarnaast gelden er voorwaarden aan de te verzekeren scootmobiel: 1. aandrijving door middel van een accu en 2. maximum snelheid van 17 km/u. Ook kunnen er eisen wat betreft een kentekenplaat, hetgeen problemen kan veroorzaken met het verzekeren van bijvoorbeeld een een driewielspartamet.

ANWB scootmobiel verzekering

De ANWB is een goede optie voor scootmobiel verzekeringen.

 

 

Afbeelding CC-BY-SA afkomstig van Wikipedia, waar je ook meer informatie vindt over scootmobielen in het algemeen.