Hiken in Arizona

Reisverzekeringen voor langere periode

Als je van plan bent om voor langere tijd buiten Nederland (of Belgiƫ) te reizen is het waarschijnlijk belangrijk om even op een rij te zetten hoe het dan zit met je verzekeringen. Langere tijd betekent dan 3 maanden of meer. De bestaande situatie is al niet heel erg duidelijk en dan er zijn er ook nog veranderingen op komst die het er niet beter op maken.

Als je echt voor een jaar of meer uit Nederland wegblijft kan het interessant zijn om je helemaal uit te schrijven. Het ligt een beetje aan wat je van plan bent, maar als je niet langer dan 3 maanden verblijft in eender welk land ben je ook nergens belastingplichtig (tenzij je toevallig ook een Amerikaans paspoort hebt).

Als je dan toch online geld wilt blijven verdienen is dit een interessante optie. Het kan in dit geval wel verstandig zijn om minstens een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten die ongevallen en repatriatie dekt. Dit zal zeker duurder zijn dan een normale Nederlandse reisverzekering, die er eigenlijk altijd vanuit gaat dat je gewoon voor ziektekosten verzekerd bent in Nederland (evt. nog in Belgiƫ en Luxemburg).