bijzondere-voertuigen-verzekeren

Bijzondere voertuigen verzekeren

In Nederland is het verplicht om voor ieder motorvoertuig een verzekering af te sluiten. Dit geldt dus niet alleen voor een auto of een brommer, maar ook voor de bijzondere voertuigen. Onder bijzondere voertuigen vallen onder andere de scootmobiel, een Quad, een golfkarretje of een Trike.

Omdat dit wel motorvoertuigen zijn, moet de eigenaar dit bijzondere voertuig minimaal WA verzekeren. De WA verzekering is de basisverzekering van het motorvoertuig. Deze dekt schade die eventueel aan derden gemaakt worden met jouw voertuig. Daarnaast kun je deze verzekering net als bij de verzekering van een normaal motorvoertuig, uitbreiden naar Casco of Allrisk. En je kunt er verschillende schadeverzekeringen boven op doen.

Waar kan ik mijn bijzondere voertuig verzekeren?

Het kan wel eens wat lastiger zijn om een geschikte verzekering te zoeken voor een bijzonder voertuig. Niet alle verzekeraars bieden deze namelijk aan. Een Quad of een Trike verzekering wordt vaak niet aangeboden omdat hier een redelijk hoog risico op zit voor de verzekeringsmaatschappij. Er zijn natuurlijk ook verzekeraars die er wel een aanbieden. Zo kun je bij Diks.nl een speciale Quadverzekering afsluiten. Dit kan al vanaf €3,- per maand.

Onder andere bij de ANWB kun je je Segway, golfkarretje of scootmobiel verzekeren. Net als bij iedere andere verzekering wordt dan de premie bepaald op basis van de gegevens die je invult. Je kunt dit heel handig online doen, overzichtelijk en zo gedaan. Je hebt dan ook direct na het invullen van de gegevens je bijzondere voertuig verzekerd.

Vergelijken om de beste premie voor je bijzondere voertuig  te vinden

Omdat er ook voor de verzekering voor een bijzonder voertuig verschillende aanbieders zijn, is het handig om de premies met elkaar te vergelijken. Op internet zijn er veel websites te vinden die je helpen het vergelijken een stuk makkelijker te maken. Kijk bijvoorbeeld eens op verzekeringssite.nl of Betch.nl om een aantal premies te vergelijken.

Door jouw gegevens in te vullen kan er een specifiek aanbod gemaakt worden, persoonlijk en op basis van jouw wensen en verlangens. Let er wel op dat je alle voorwaarden kent, een verzekeraar waarbij je een goedkopere premie betaald, keert vaak ook minder geld uit.