reisverzekering-vergelijken

Online een reisverzekering afsluiten

Wanneer je opzoek bent naar een reisverzekering, kun je deze natuurlijk net als alle andere verzekeringen online afsluiten. Om de goedkoopste optie te vinden kun je je gegevens invoeren in een vergelijkwebsite. Deze kijkt dit dan vlot na en op basis van jouw gegevens krijg je een lijstje met resultaten van de beste reisverzekeringen voor jou. Een aantal voorbeelden van vergelijkwebsites zijn; Independer, Betch.nl of Prizewize.nl.

Waar heb ik een reisverzekering voor nodig?

Wanneer heb je nu een reisverzekering nodig? Als je een reisverzekering hebt ben je voor een aantal dingen verzekerd. Als je je reis bijvoorbeeld eerder moet beëindigen door ziekte of een ongeluk, als je bijzonder vervoer nodig hebt op reis (ambulance, gipsvlucht), en als je onverwacht langer in het hotel moet blijven door calamiteiten in het vakantieland. Dit zijn een aantal punten die verzekerd zijn als je een reisverzekering afgesloten hebt.

Wat betreft de medische kosten, het kan zijn dat je je af vraagt of je nu niet dubbel verzekerd bent, aangezien iedereen ook een normale zorgverzekering heeft. Het klopt dat je zorgverzekering een deel van eventueel gemaakte medische kosten dekt, maar ze houden daarbij de Nederlandse prijs aan. Omdat het in het buitenland vaak veel duurder is wordt dus maar een klein deel van je kosten vergoedt. Het is dus een veel veiliger idee om een reisverzekering te hebben en weten dat mocht er iets gebeuren, je het gewoon vergoedt krijgt. De reisverzekering is makkelijk online af te sluiten en het is ook nog eens zo gebeurd.

Moet ik een doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen of je een doorlopende of een kortlopende neemt. De doorlopende reisverzekering is voor mensen die regelmatig op vakantie gaan. Die zijn dan gewoon standaard verzekerd als ze op reis gaan en hoeven niet voor elke reis een nieuwe verzekering af te sluiten. Wat is nou regelmatig op reis gaan? De grens van 21 dagen wordt vaak gehanteerd. Ga je dus meer dan 21 dagen op vakantie? Dan kun je het beste kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Ga je minder op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering voordeliger.

Bij een kortlopende reisverzekering betekend het dat je deze uitsluitend afsluit voor de periode dat je op vakantie bent. Er wordt dus ook maar eenmalig een premie betaald. Voor een kortlopende reisverzekering betaal je een bedrag per dag. Dit bedrag is niet hoog en afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij maar gemiddeld is dit 1 euro. Zo betaal je bij Zilverenkruis 82 cent per dag en bij de ING 1,10 per dag. Je moet dan ook weer goed kijken naar de voorwaarden en wat er precies gedekt wordt.